För lite idrott för lärare

Jag skrev förut om att jag tycker att det är för lite idrott i skolan, och ärligt talat så gäller det inte bara för eleverna utan för lärarna också. Lika väl som att barn och ungdomar behöver röra på sig och exempelvis komma ut på rasterna så behöver vi lärare också motion och frisk luft. Tyvärr är detta något som många lärare prioriterar bort. Istället prioriterar man att ta en kaffe i lärarrummet, och även om kaffe i och för sig är uppiggande så är det inte i närheten lika effektivt för att rensa skallen och få tillbaka lite energi som en snabb promenad är. Egentligen borde det finnas idrott i lärarnas scheman också!

Tyvärr så har man också ofta väldigt mycket att göra som lärare, för alltid är det något prov som ska rättas eller någon lektion som ska förberedas, och det måste man göra på sin ”lediga” tid. Att vara lärare och samtidigt vara hälsosam är med andra ord inte det lättaste, och vill man vara aktiv som svenska- och historielärare så får man vara det på sin fritid. Jag brukar försöka att hålla igång utanför jobbet, men det är inte alltid så lätt. Speciellt inte under den mörka årstiden då det är kväll redan innan man har kommit innanför dörren. Så känns det i alla fall.

Under höst och vinter brukar jag se till att äta mycket vitaminer för att hjälpa immunförsvaret och för att hålla mig pigg. Jag äter mycket frukt och grönt och jag kombinerar det också med exempelvis extra D-vitamin i tablettform som jag köper på Svenskt kosttillskott. Man får göra det man kan helt enkelt!

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *